Αυτή είναι μια από τις πάμπολλες ανακοινώσεις ή ειδήσεις που διαβάζω στο διαδίκτυο και αφορούν στην πραγματοποίηση περιπατητικών διαδρομών. Πόσοι από εμάς στα ταξίδια σε τουριστικούς προορισμούς δεν έχουμε περπατήσει σε μια θεματική διαδρομή; Από όπου ανακαλύπτουμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής.

Στο πλάνο μας περιλαμβάνεται σε συνεργασία με μια κατάλληλη ομάδα συμβούλων, ο σχεδιασμός τέτοιων διαδρομών. Ο επισκέπτης σε τέτοιες διαδρομές με την συνοδεία επιμορφωμένων ξεναγών που θα έχουν τεκμηριωμένο υλικό, θα γνωρίσει τις εκκλησίες μας, τα αρχοντικά μας, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του φράγματος της Πραμόριτσας. Θα γνωρίσει τα πέτρινα χωριά μας στα οποία θα φτάσει διασχίζοντας τα πέτρινα γεφύρια, θα κάτσει σε έναν παλιό καφενέ να πιεί το καφεδάκι στην ηρεμία των χωριών Άνω Βοΐου.

Όλο αυτό τον σχεδιασμό μας, θα αρχίσουμε να τον κάνουμε γνωστό πρώτα στα τουριστικά γραφεία με το σύνολο των οποίων θα έχουμε ενημερωτικές συναντήσεις. Για να μάθουν ότι η επίσκεψη στο Βόιο δεν είναι μια επίσκεψη σε μια εκκλησία, σε ένα γεφύρι, σε ένα αρχοντικό.

Θα ανακαλύψουν το Βόιο των πραματευτάδων, των μαστόρων της πέτρας.

http://kozan.gr/archives/176959