Σε είκοσι μέρες λήγει η προθεσμία των ενστάσεων επί της ανάρτησης του Κτηματολογίου στον Δήμο Βοΐου. Στο δήμο μας υπάρχουν δύο γραφεία κτηματογράφησης, όπου το προσωπικό της αναδόχου εταιρείας, ενημερώνει τους δημότες για τα αποτελέσματα της ανάρτησης και για την διαδικασία των ενστάσεων. Το προσωπικό των γραφείων καταβάλλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους πολίτες, πράγμα που το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι.

Είναι όμως τουλάχιστον εξοργιστική η στάση που ακολουθεί η ανάδοχος εταιρεία. Είναι εξοργιστική όχι γιατί πολλά λάθη της ανάρτησης προέρχονται από δική της ευθύνη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολλοί συνδημότες, αλλά γιατί αν και το πλήθος των πολιτών που επισκέπτεται τα γραφεία είναι μεγάλο όπως και ο όγκος των προβλημάτων, αυτή επιμένει να απασχολεί ολιγάριθμο προσωπικό, αυτό που της επιβάλλει η σύμβαση. Εντείνει έτσι την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν επί μακρόν.

Είναι ολοφάνερο ότι στόχος της εταιρείας είναι το κέρδος και τίποτα άλλο. Δεν είναι όμως κατανοητή η αδιαφορία του δήμου όλο αυτό το διάστημα, ο οποίος και νοικιάζει χώρο του ΒΙΟΠΑ και την αίθουσα του Δημαρχείου Τσοτυλίου στην εταιρεία και δεν έχει τολμήσει να κάνει έστω και μία παρέμβαση επί των θεμάτων αυτών.